lördag 21 november 2009

Dark Lover (bok 1) - J.R Ward

Dark Lover är den första boken om "The Black Dagger Brotherhood" skriven av J.R Ward.

Serien kretsar kring ett brödrarskap av vampyrer som krigar för att försvara sin ras mot en fanatisk grupp av vampyrjägare - The Lessening Society. "Lessers" är styrda av en övernaturlig och mycket ond makt - the Omega - som gör allt för att utrota alla vampyrer. Brödrarskapet leds av Wrath, som är deras kung och det är i huvudsak hans historia man får följa i den här boken. Miljön är nutid och utspelar sig i Calwell, New York.

Vampyrskapet är i J.R Ward´s tappning något man ärver genom födseln. Det dröjer dock till en viss ålder (vanligtvis i 25 års åldern) innan själva förvandlingen till vampyr sker. Den här förvandlingen är svår och det är inte alla som överlever den.

Wrath´s har motvilligt lovat en av sina krigare att hjälpa hans halvblodsdotter (Beth) som står inför sin förvandling till att bli vampyr. Hon är själv helt ovetandes om sitt medfödda arv, hon har aldrig träffat sin far och är helt ovetandes om att han är vampyr. När Wrath träffar Beth känner de båda en stark fysisk dragningskraft gentemot varandra.

Parallellt med Wrath och Beth´s historia får man genom boken också följa en "lesser" och också en sliten polis (Butch) som har börjat intressera sig för vad som försigår om nätterna i Caldwell...
Brödrarskapet består av ett gäng tuffa grabbar som är riktigt duktiga att slåss, hantera knivar och vapen (och lyssnar på rap musik).

Holy smoke! Det här är en sådan där serie som man blir helt uppslukad av. Böckerna är spännande, sorgliga och romantiska. Böckerna sorteras definitivt i facket "Paranormal Romance", för det blir många riktigt heta stunder, både i den här första boken och i de som följer.

I de följande böckerna får man följa de övriga krigarna i varsin bok (parallellt med andra karraktärer) och jag vill påstå att när man väl har börjat läsa den första boken sugs man snabbt in i deras värld och det går inte att sluta att läsa. J.R Ward har fans över hela världen och alla väntar ivrigt på att nästa bok i serien om brödrarskapet ska släppas under 2010. Eftersom handlingen och karraktärerna i alla böcker vävs in i varandra rekomenderar jag att man läser dem i ordning.
  • Dark Lover
  • Lover Eternal
  • Lover Awakend
  • Lover Revealed
  • Lover Unbound
  • Lover Enshrined
  • Lover Avenged
Författarens hemsida.

Länk till boken Dark Lover hos:
Bokus
Adlibris

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar