tisdag 30 juli 2013

Kristen Ashley - Boktips inom Romance



Om du gillar böcker i "romance" kategorin och inte ännu har läst något från författaren Kristen Ashley så har du rena rama julafton framför dig och jag är sotis på dig som har så mycket härlig läsning framför dig!

Det här är en författare som skriver böcker så att pennan glöder, hon har massor med bra böcker som du kan välja bland! Hon har skrivit ett flertal olika serier t.ex The Colorado Mountain Series, Dream Man Series och Chaos Series. Hon har även skrivit en serie med lite mer erotiskt innehåll som heter Unfinished Hero Series. Det finns även en serie som heter Rock Chic, som jag faktiskt ännu inte har provat, men som verkar väldigt populär också. Kika in på Kristen Ashley´s hemsida om du vill läsa mer om henne och vilka böcker hon har skrivit.

Kristen Ashleys böcker är ofta väldigt tjocka! Det är som en godispåse som aldrig tar slut! För att nämna ett exempel, så är den första boken i hennes The Colorado Mountain serie, The Gamble på hela 629 sidor! Längden på böckerna beror nog till viss del på att hon skriver väldigt beskrivande texter. Man får en bra bild av miljön och om vad som händer. Ibland kan det faktiskt kännas att det blir lite väl mycket så, t.ex med upprepande och detaljerade beskrivningar av vilka kläder huvudpersonen har på sig osv. Men samtidigt så gör hennes beskrivande skrivstil att man verkligen får en känsla av "hur det är och hur det ser ut" och man sugs in i hennes värld och man vill verkligen inte ta sig därifrån!

De kvinnliga huvudpersonerna i hennes böcker är oftast lite mer "vanliga" tjejer som har passerat 30 års åldern. De har för det mesta en stark, sprudlande och generös personlighet som gör att dom är lätta att tycka om, både för oss som läsare, för deras omgivning och framförallt för männen dom träffar ;-) De manliga karaktärerna brukar vara stiliga, macho "alpha män" som är vana vid att saker och ting sker på deras vis. Dom försörjer sig med allt från att vara prisjägare (en person som fångar bovar till den som betalar bäst) till att vara ledare för en motorcykelklubb. Plötsligt så träffar dom kvinnan med stort K och saker och ting är inte längre som de brukar vara... Det är då det börjar slå gnistor och vi kan bara skatta oss lyckliga att vi får vara med och följa deras historia! I böckerna får vi ofta lära känna många härliga sidokaraktärer som tillför ännu mer till den härliga känsla man får när man läser dessa böcker.

Böckerna är fristående berättelser och man får ett avslut efter varje bok och vi får lära känna nya huvudpersoner i de olika böckerna. Men även om man skulle kunna läsa dem i vilken ordning man vill så rekommenderar jag att man läser dem i rätt ordning, eftersom sidokaraktärerna ibland dyker upp även i de övriga böckerna.

Så vitt jag kan se finns böckerna inte utgivna på svenska ännu, men nedan kommer några länkar till Amazon till de första böckerna i några av serierna, om du vill komma till e-boksversionen av en bok klickar du på "Kindle Edition"

The Colorado Mountain Series
Här är en länk till ett annat inlägg jag har skrivit om The Gamble
The Gamble (Colorado Mountain)Del 1

Dream Man Series
Mystery Man (Dream Man)Del 1

Unfinished Hero Series
Knight (The Unfinished Hero Series)Del 1

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar